ISZKASZENTGYÖRGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA 8043 Iszkaszentgyörgy, Kastély u. 8. +36 22 596 191 igazgatoiszkaiskola@gmail.com OM: 030117

Iszkaiskola

Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ 8000 Székesfehérvár, Petőfi S. u. 5.

Versenyek 2019 / 2020

Kosáry Domokos Történelemverseny

2019

A Történelemoktatók Szakmai Egyesülete harmadik éve hirdeti meg a Kosáry Domokos Történelemversenyt. A versenyen részt vehet – iskolatípustól függetlenül – minden hazai és határon túli iskola 7–10. évfolyamra járó diákja. A verseny helyi fordulójára 2019. december 4-én került sor. Ebben az esztendőben az első fordulóban induló diákok száma meghaladta az 1500-at: közülük több mint 450 versenyző készülhetett arra, hogy 2020. február 19-én ismét összemérje tudását a regionális fordulóban. A döntősök létszámának meghatározásakor a legjobb 20 főt emelték ki a mezőnyből.

Kiss Benigna 8. osztályos tanuló mindkét megmérettetést sikeresen vette, így az általános iskolai kategória 20 fős élmezőnyébe jutva 2020. június 13-án a Nemzeti Múzeumban megrendezésre kerülő döntőben mérheti össze tudását kortársaival. Szívből gratulálunk neki!

Hevesy György Országos Kémiaverseny

2020.02

Hevesy György Országos Kémiaverseny körzeti fordulójának 2019/2020. tanévi eredményei:

Helyezés 7. osztály 8. osztály
I. Titli Krisztina Kiss Benigna
II. Fodor Csaba Kálmán Luca
III. Szalai Luca Ódor Bettina, Somogyi Sára

Felkészítő tanáruk: Kissné Szalai Ágnes

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2020.02

Népes mezőnyben, több száz induló között a 2020.február 21-én megtartott Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójában az iskolánkból nevezett 12 diák eredményei: Mihálkovits Péter a 2.osztályos 20.,Hunka-Rostaházi Imre 53.,Sógorka Félix 66.helyezést érték el. A 3.osztályos Kálmán Anna 80.lett. A 4.osztályosok között Mihálkovits Miklós a 62.helyezést ért el. Somogyi Vera a 6.osztályból 99., Kiss Benigna a 8.osztályosok mezőnyében a 38., míg osztálytársnője Kálmán Luca a 64. helyezést érte el. Gratulálunk a gyerekeknek és tanítóiknak!

Szalainé Egri Hella

VilágnyelvÉsz

2020.04

A székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola ebben a tanévben is megrendezi a ”VilágnyelvÉsz„ versenyt angol és német nyelvekből. A Bokor Eszter, Machata Noel, Szász Eszter 6. osztályos tanulókból álló csapat bejutott a szóbeli versenyre. Az írásbeli fordulóban elért pontszám alapján az induló 18 csapatból 7 csapat került be a döntőbe. Felkészítő tanár: Fülöpné Nagy Anikó

Bolyai Természettudományi Csapatverseny

2020.02

A februárban Székesfehérváron megrendezett Bolyai Természettudományi Csapatverseny regionális fordulóján a 8. osztályosaink 5 megye 66 induló csapata között a megyei legjobb eredménnyel a 12. helyezést érték el. Csapattagok: Csathó Polli, Kálmán Luca, Kiss Benigna, Plesér Eszter.

5. osztályos csapatunk 73 induló között mérettette meg magát, s bejutva a díjazottak közé a 4. helyet szerezték meg. Csapattagok: Galovics Péter, Ligeti Bence, Máté Panna, Sógorka Tamara. Felkészítő tanárok: Dankáné Dravecz Brigitta, Kissné Szalai Ágnes

Komplex magyar nyelvi verseny

Alsó tagozatos diákjaink, mint minden évben, idén is játékos feladatok megoldásában jeleskedtek magyarból. A verseny iskolai szintű volt, a gyerekek vegyes csapatokban mérettették meg tudásukat olvasásból, szövegértésből, nyelvtanból, helyesírásból és fogalmazásból. Az idei év érdekessége az volt, hogy a Pénz7 programhoz is kapcsolódtak a kérdések, játékok, gyermekmondókák.

magyar nyelvi verseny

Köszönjük a felkészítő tanítóknak és a zsűrinek a munkáját és szívből gratulálunk az ügyes részvevőknek:

2. osztály 3. osztály 4. osztály
Horváth Botond Kálmán Anna Horváth Csenge
Mihálkovits Péter Polyák-Ruff Boglárka Mihálkovits Miklós
Nyerges Lilla Sógorka Barbara Nagy Laura
Sinka Hanga Szabados Gergő Nagy-Kaszap Dominik
Szántó Zsanett Dorka Tóth Zsuzsa Somogyi Lujza

Írta: Kovács Orsolya

Hóditsd meg a biteket!

Az ELTE Informatika Kar szervezi hazánkban a Hódítsd meg a biteket! nemzetközi informatikai verseny magyarországi fordulóját. Ezen iskolánk felsős tanulói is részt vettek, melyen nagyon szép eredmények születtek.

A táblázat az első száz helyen végzett tanulók nevét, pontszámát tartalmazza.

Mindenkinek gratulálunk! Nagyon ügyesek voltatok!

Kincses napok!

Október 24-én meghívást kaptunk Kincsesbányára a Kincses napok versenyeire. Iskolánkat sportban a fiú kispályás labdarúgás, a lányok pedig méta játékban képviselték.


A lányok 3. helyezést értek el, a fiúk csoportjukban 3. lettek, összetettben 6. helyet értek el.


Tantárgyi vetélkedőben a Természettudós csapat 1. helyet ért el.

Mindenkinek gratulálunk és köszönjük tanárainknak a felkészítést!
Kréta
eKréta
piramis
Ökoiskola