ISZKASZENTGYÖRGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA 8043 Iszkaszentgyörgy, Kastély u. 8. +36 22 596 191 igazgatoiszkaiskola@gmail.com OM: 030117

Iszkaiskola

Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ 8000 Székesfehérvár, Petőfi S. u. 5.

Bókay Árpád Országos Biológiaverseny 2. korcsoport

2020.06.10
Biológiai verseny

Decemberben Brigi néni behozott biológia órára néhány versenyfelhívást. Elsőre egyik sem fogott meg minket igazán, de aztán érdekesnek találtunk egy többfordulós országos biológiaversenyt.

A jelentkezés egy pályamunka elkészítésével és beküldésével történt, melyet egy általunk szabadon választott világhírű orvosi felfedezésről kellett írnunk. Már ez is nagy kihívás volt, hiszen rengeteget kellett kutakodni, keresgetni a tanulmány megírása során. Akkor még nem tudtuk mennyire összetett, és bonyolult feladatok várnak ránk a későbbiekben.

A pályamunkák megírása után következett a verseny 1. fordulója. A 10 feladatsorban komplex feladványok voltak, hosszú és nehéz feladatok, kísérletek. Délutánonként órákat foglalkoztunk a témákkal, de túl sok időnk nem volt a megoldásokra, s ez főleg a 2. fordulóban okozott nagyobb nehézséget. Itt is szintén 10 feladatsort kellett megcsinálnunk, amelyek nagyon sok fejtörést okoztak nekünk, de a feladatok sokszínűségét pozitívumként éltük meg. A kemény munka meghozta gyümölcsét, már a digitális oktatás időszakában voltunk, amikor megtudtuk, hogy mindketten bekerültünk a döntőbe, azaz az ország 20 legjobb versenyzője közé.

A kialakult járványhelyzet miatt a szervezők az online lebonyolítás mellett döntöttek. A döntő első feladataként egy plakátot vagy prospektust kellett készítenünk, fiataloknak szóló egészségtippekkel. Ezek beküldése után már csak a 70 feladatos másfél órás döntő várt ránk, ami nem volt könnyű, minden tudásunkat be kellett vetni, de megbirkóztunk vele. A 11. és 14. helyet sikerült megszereznünk, valamint életre szóló tapasztalatokat, és rengeteg ismeretet, tudást tettünk magunkévá.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki segítette munkánkat!

Kálmán Luca és Kiss Benigna
8.osztály

Bókay Árpád Országos Biológiaverseny 2. korcsoport

Kálmán Luca 11. hely

Kiss Benigna 14. hely

Felkészítő tanár: Dankáné Dravecz Brigitta

Kosáry Domokos Történelemverseny

2019

A Történelemoktatók Szakmai Egyesülete harmadik éve hirdeti meg a Kosáry Domokos Történelemversenyt. A versenyen részt vehet – iskolatípustól függetlenül – minden hazai és határon túli iskola 7–10. évfolyamra járó diákja. A verseny helyi fordulójára 2019. december 4-én került sor. Ebben az esztendőben az első fordulóban induló diákok száma meghaladta az 1500-at: közülük több mint 450 versenyző készülhetett arra, hogy 2020. február 19-én ismét összemérje tudását a regionális fordulóban. A döntősök létszámának meghatározásakor a legjobb 20 főt emelték ki a mezőnyből.

Kiss Benigna 8. osztályos tanuló mindkét megmérettetést sikeresen vette, így az általános iskolai kategória 20 fős élmezőnyébe jutva 2020. június 13-án a Nemzeti Múzeumban megrendezésre kerülő döntőben mérheti össze tudását kortársaival. Szívből gratulálunk neki!

Hevesy György Országos Kémiaverseny

2020.02

Hevesy György Országos Kémiaverseny körzeti fordulójának 2019/2020. tanévi eredményei:

Helyezés 7. osztály 8. osztály
I. Titli Krisztina Kiss Benigna
II. Fodor Csaba Kálmán Luca
III. Szalai Luca Ódor Bettina, Somogyi Sára

Felkészítő tanáruk: Kissné Szalai Ágnes

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2020.02

Népes mezőnyben, több száz induló között a 2020.február 21-én megtartott Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójában az iskolánkból nevezett 12 diák eredményei: Mihálkovits Péter a 2.osztályos 20.,Hunka-Rostaházi Imre 53.,Sógorka Félix 66.helyezést érték el. A 3.osztályos Kálmán Anna 80.lett. A 4.osztályosok között Mihálkovits Miklós a 62.helyezést ért el. Somogyi Vera a 6.osztályból 99., Kiss Benigna a 8.osztályosok mezőnyében a 38., míg osztálytársnője Kálmán Luca a 64. helyezést érte el. Gratulálunk a gyerekeknek és tanítóiknak!

Szalainé Egri Hella

VilágnyelvÉsz

2020.04

A székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola ebben a tanévben is megrendezi a ”VilágnyelvÉsz„ versenyt angol és német nyelvekből. A Bokor Eszter, Machata Noel, Szász Eszter 6. osztályos tanulókból álló csapat bejutott a szóbeli versenyre. Az írásbeli fordulóban elért pontszám alapján az induló 18 csapatból 7 csapat került be a döntőbe. Felkészítő tanár: Fülöpné Nagy Anikó

Bolyai Természettudományi Csapatverseny

2020.02

A februárban Székesfehérváron megrendezett Bolyai Természettudományi Csapatverseny regionális fordulóján a 8. osztályosaink 5 megye 66 induló csapata között a megyei legjobb eredménnyel a 12. helyezést érték el. Csapattagok: Csathó Polli, Kálmán Luca, Kiss Benigna, Plesér Eszter.

5. osztályos csapatunk 73 induló között mérettette meg magát, s bejutva a díjazottak közé a 4. helyet szerezték meg. Csapattagok: Galovics Péter, Ligeti Bence, Máté Panna, Sógorka Tamara. Felkészítő tanárok: Dankáné Dravecz Brigitta, Kissné Szalai Ágnes

Komplex magyar nyelvi verseny

Alsó tagozatos diákjaink, mint minden évben, idén is játékos feladatok megoldásában jeleskedtek magyarból. A verseny iskolai szintű volt, a gyerekek vegyes csapatokban mérettették meg tudásukat olvasásból, szövegértésből, nyelvtanból, helyesírásból és fogalmazásból. Az idei év érdekessége az volt, hogy a Pénz7 programhoz is kapcsolódtak a kérdések, játékok, gyermekmondókák.

magyar nyelvi verseny

Köszönjük a felkészítő tanítóknak és a zsűrinek a munkáját és szívből gratulálunk az ügyes részvevőknek:

2. osztály 3. osztály 4. osztály
Horváth Botond Kálmán Anna Horváth Csenge
Mihálkovits Péter Polyák-Ruff Boglárka Mihálkovits Miklós
Nyerges Lilla Sógorka Barbara Nagy Laura
Sinka Hanga Szabados Gergő Nagy-Kaszap Dominik
Szántó Zsanett Dorka Tóth Zsuzsa Somogyi Lujza

Írta: Kovács Orsolya

Hóditsd meg a biteket!

Az ELTE Informatika Kar szervezi hazánkban a Hódítsd meg a biteket! nemzetközi informatikai verseny magyarországi fordulóját. Ezen iskolánk felsős tanulói is részt vettek, melyen nagyon szép eredmények születtek.

A táblázat az első száz helyen végzett tanulók nevét, pontszámát tartalmazza.

Mindenkinek gratulálunk! Nagyon ügyesek voltatok!

Kincses napok!

Október 24-én meghívást kaptunk Kincsesbányára a Kincses napok versenyeire. Iskolánkat sportban a fiú kispályás labdarúgás, a lányok pedig méta játékban képviselték.


A lányok 3. helyezést értek el, a fiúk csoportjukban 3. lettek, összetettben 6. helyet értek el.


Tantárgyi vetélkedőben a Természettudós csapat 1. helyet ért el.

Mindenkinek gratulálunk és köszönjük tanárainknak a felkészítést!
Kréta
eKréta
piramis
Ökoiskola