ISZKASZENTGYÖRGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA 8043 Iszkaszentgyörgy, Kastély u. 8. +36 22 596 191 titkar@iszkaiskola.hu OM: 030117

Iszkaiskola

Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ 8000 Székesfehérvár, Petőfi S. u. 5.

Programok

Petőfi-versek gyerekhangon

2023. március 13-án Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából 40 diák készült verssel a költőtől, és szavalta el azokat.

Az eseményen készült képek itt láthatók:

Gyereknap 2022

Május utolsó vasárnapja gyereknap. Iskolánkban is egy egész napot szenteltünk a mókázásnak, játéknak, vidámságnak. Ez a nap csak a gyerekekről szólt. A Diákönkormányzat jóvoltából óriási ugrálóvár és élő csocsó érkezett a kastélyparkba, és szórakoztatta a tanulókat. A nagy melegben a Diákönkormányzat koktéljai várták a szomjas nebulókat, az SZM tagjai pedig süteménnyel kedveskedtek a gyerekeknek. Nem maradhatott el a már évtizedek óta hagyománnyá vált gyereknapi szellemszoba sem, amit a végzős 8. osztály rendezett be az osztályteremben. Kígyózó sor állt a bejáratnál, mindenki ki akarta próbálni a hátborzongató hangok és ijesztő dolgok birodalmát.

Nyuszifutás és parktakarítás

A tavaszi szünet előtti utolsó nap délutánján a diákok nyuszifület tettek a fejükre, és különböző távokon indulva a településen már kb. 10 éves hagyomány szerint nyuszifutással köszöntötték a szünetet. A futás után kicsik és nagyok is szemeteszsákot és kesztyűt ragadtak, és a kastély környékét megtisztították a szeméttől.

Költészet napja

Április 10-én a Vörös teraszon a Költészet napja alkalmából kiállítás nyílt, aminek az anyagát az iskola diákjai és Horváth Zsuzsa tanárnő állították össze. A tárlat különlegességét az adta, hogy interaktív elemek színesítették, a látogatók beleírhattak a kiállítás anyagába, játszhattak tableteken, meghallgathattak verseket szavalva, énekelve, nem csak külső szemlélők lehettek, hanem aktív részesei a költészet varázsának. A program zárásaként a Hungarikum Együttes koncertjét hallgathatták meg a látogatók. A kiállítás a megnyitás után az osztályoknak továbbra is szabadon látogatható.

Víz világnapja

Március 26-án, szombaton a Víz világnapja alkalmából projektnapot tartottunk az iskolánkban. Reggel az alsósok és felsősök közös tánccal kezdték meg a napokat, majd az alsó tagozatosok elindultak vegyes csapatokban a tanítóik által előkészített állomásokra, ahol ügyességi játékok, fejtörők vártak rájuk. A felső tagozatosok közül a 7-8. osztályosok kémia vetélkedőn vettek részt, az 5-6. osztályosok pedig óriásplakátot készítettek a víz témakörében. Miután végeztek ezekkel a feladatokkal, ők is csapatokba rendeződtek, és nekivágtak a felsős állomásoknak, ahol a szaktanárok különböző szórakoztató vizes feladatai vártak rájuk. Jó hangulatban, sok nevetéssel telt a nap.

Március 15.

Március 11-én az 5. és 6. osztályos tanulók közös ünnepi műsorával emlékeztünk meg az 1848-49-es szabadságharc eseményeiről.

Farsang

Február 18-án farsangi mulatságot tartottunk. A bált hagyományainkhoz híven a 8. osztályosok nyitották meg a Palotással. Ezután az alsósok a termeikben, a felsősök a tornateremben folytatták a táncot. Néhány osztály külön produkcióval készült. A rendezvényről készült összeállítás ITT látható.

Olvasóverseny

Február 17-én, csütörtök délután az alós tagozatosoknál olvasóversenyt tartottak.
Olvasni jó, olvasni menő. Ezt bizonyítja az is, hogy 17 kisdiák is elhozta a választott olvasmányát és örvendeztette meg a zsűrit a kifejező olvasásával. Második körben pedig Nógrádi Gábor szórakoztató szövegét mutatták be rövid felkészülés után. Élvezet volt hallgatni őket, kivétel nélkül elismerést érdemelnek.
A versenyzőkről képek az iskola Facebbok oldalán találhatók IDE kattintva.

Magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja alkalmából különböző játékok várták a héten a diákokat, amik megoldása közben megismerkedhettek többek között híres magyarokkal, magyar találmányokkal, hungarikumokkal. Majd a felső tagozatosok az aulában kis fejtörő után közösen elszavalták a Himnusz első versszakát.

Mikulás az iskolában

Ünnepi hangulat költözött az iszkaszentgyörgyi iskolába. Már november végén lázas készülődésbe kezdtek az osztályok, termet díszítettek, apró ajándékokat készítettek. December elején a Mosoly Manók ajándékgyűjtő programjában is részt vettünk, 30 csomag gyűlt össze, amikkel nehezebb körülmények között élő gyerekek karácsonyát tehettük szebbé. December 6-án aztán megérkezett az iskolába is a Mikulás. A 8. osztályosok osztályról osztályra járva adták elő kis jelenetüket, és osztották a csomagokat, amiket az SZM és az Alapítvány készített a gyerekeknek.

Papírgyűjtés

Szeptember 9-én és 10-én papír és elektronikai hulladékgyűjtést szerveztünk az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskolában. A diákönkormányzatos és az ökofelelős diákok mérték és pakolták a konténerbe az osztályok által gyűjtött papírt. Csak úgy égett a kezük alatt a munka, így rekord gyorsasággal végeztek. 

kreta
ekreta

Nyitvatartási idő:

07:00 – 18:00

<< 2024 április >>
hétkedszecsüpénszovas
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
piramis
okoiskola